Tvåtaktsträff 2010

Den första helgen i juni arrangerades, som traditionen bjuder, 2-taktsträffen vid Hargebadens camping utanför Askersund. Tyvärr visade det sig, lite grann som tidigare, att våra försök när det gäller att locka 2-taktsentusiaster från andra klubbar inte gav något resultat.

Vad detta beror på kan man ju fundera över, men kanske är det så att vi i vår klubb är mer entusiastiska än andra. Årets upplaga kom att bjuda på bättre väder än förra årets vilket givetvis var positivt.

Totalt var det 13 medlemmar plus två från Danmark som anslöt, dom flesta redan på fredag kväll, men några kom också under lördagen. Fredag kväll ägnades åt korvgrillning och 2-takts snack, alltid lika trevligt. På lördagen genomförde vi en traditionell åktur som även i år gick till Roland Danielssons förnäma museum. Detta efter att han vänligen öppnat upp för vår skull.

Peter och Björn, nöjda och glada efter lördagens åktur. Blårök har definitivt en positiv inverkan på humöret

Lunch på Wiby krog intogs under åkturen, och även det börjar bli lite av en klassiker.

Lunch vid Wiby krog

Efter åkturen ordnades ett lotteri samt en tipsrunda med 2-taktsrelaterade frågor. Lite knivigt tyckte många och faktum var att ingen lyckades pricka in alla rätt. Vann gjorde Lars C Andersson som fick ihop 11 rätt.

Några nya ansikten dök också upp i år och det är alltid lika trevligt. Det var en av dessa nykomlingar som knep första pris i omröstningen av träffens finaste 2-taktare. Roberto Rebessi från Stockholm fick i särklass flest röster med sin något ombyggda GT 500. Grattis säger vi till Roberto!

Lördags kväll med middag på Monas Strandstuga är aldrig fel, och i år fick vi äntligen smaka på hennes väl tillagade vätternröding. Mycket smakfullt. Mona ordnade också frukost åt oss båda mornarna vilket är mycket uppskattat. Sammantaget tyckte vi som deltog att det var en lyckad träff, utom på kanske en punkt! Det är alldeles för få som kommer. Det diskuterades huruvida det är någon mening att ordna en träff av det här slaget när så få ändå väljer att delta. Dessa funderingar kom dock ganska snart på skam då de flesta var överens om 2-taktsträffen är alldeles för trevlig för att lägga ner. Med andra ord så ses vi nästa år igen. Samma tid – samma plats.

0 Svar till “Tvåtaktsträff 2010”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar