2-taktsträffen Askersund 2012

Tvåtaktsträffen 2012 arrangerades i Askersund, Harge Bad & Camping som vanligt första helgen i juni, d.v.s. den 1 - 3 juni. Till träffen var 17 övernattande anmälda, dock kom 3 återbud, en pga det dåliga vädret, två pga krock med intern festlighet. Vädret inför helgen var allt annat än positivt. Det utlovades kyla, blåst, regn med risk för snö. De som reste norr och väster ifrån klarade sig bra, men de som kom söder och österifrån fick regn hela vägen. Därför var fredagskvällens korvgrillning med öl extra välkommet.

Lördagsmorgonen bjöd på en verklig överraskning. När Peter N och Björn E klev ut ur stugan kl 6.30 var backen vit av frost liksom dynorna på Suzukimaskinerna. Tempen visade 2 grader varmt, men solen sken från en klarblå himmel. De flesta hade frusit under natten trots värmeelement i stugorna. Frukost intogs gemensamt kl 8 hos Monas Strandstuga och som vanligt en utsökt uppdukad frukost till stor belåtenhet hos deltagarna. Göran W hade startat tidigt på morgonen för att hinna fram och äta frukost med oss. Efter frukosten vidtog dagens första event. Frågetävligen med 11 st. 2-takts-relaterade frågor väl sammansatta av Björn E. Vinnare med alla rätt blev Martin V och han gratulerades med 1 liter 2-taktsolja.  Vädret var fortfarande fint och strax före kl 12 startade dagens utflykt med första stopp på Wiby Krog för lunch. Därefter körde sällskapet traditionsenligt till Löten och MC-Logen och Roland D:s fina samling. Roland gjorde en fin presentation och berättade om samlingens tillkomst. För fyra av deltagarna var det första besöket och det röntes stor uppskattning bland dem men också bland övriga som var där för 5:e eller 10:e gången. Besöket avslutades med fika i Café Blårök. Vid 16.30 var deltagarna tillbaka på Harge camping och alla motorcyklarna ställdes upp för röstning av Finaste 2-taktare. Nu hade vädret blivit så varmt att deltagarna gick i T-shirts och långbyxor, dock inte shorts. Lottringen togs fram och alla 100 lotterna såldes slut på mindre än 10 minuter. Prisbordet bjöd på såväl fina priser som kul grejer. Strax för kl 20 avtågade alla till Monas Strandstuga för gemensam middag. Kvällen på restaurangen blev extra lång då vädret hade mulnat på och temperaturen var endast 5 grader. Nu presenterades resultatet av omröstningen på Finaste 2-taktare som blev väldigt jämt. Segrade gjorde Björn E med sin fina T20 dock endast med en rösts övervikt. Kvällen fortsatte i stugorna med samtal som rörde 2-takt i allmänhet och Suzuki i synnerhet. Kl 1 på natten var festen över och alla hade gått till sängs. Vädret hade varit OK hela dagen bortsett från blåsten under åkturen. Under natten regnade det något och söndagens morgon bjöd på 3 grader, mulet och småregn. Efter städning och packning skildes deltagarna kl 10.30 för hemresa men med löfte om att nästa år åter träffas på 2-taktsträffen.

Det här var 5:e året vi arrangerade 2-taktsträffen och glädjande var att antalet deltagare ökade något och hade det inte varit för vädret så hade det säkert kommit fler. Besökare över dagen lyste av naturliga skäl med sin frånvaro. För just vädret var det sämsta under 2-taktsträffens 5-åriga historia. Det lär aldrig kunna slås, utan i framtiden väntas endast bättre väder. En eloge till alla som trotsade kyla, blåst och regn och körde till träffen på sina Suzuki 2-taktare.

Korvgrillning fredag kväll
Korvgrillning fredag kväll

Några av deltagaren vid besöket på MC-Logen
Några av deltagaren vid besöket på MC-Logen

Peter Nordkvist

0 Svar till “2-taktsträffen Askersund 2012”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar