Årsstämman 2012 i Dala-Järna

Årsstämman 2012 ägde rum i Dala-Järna i västra Dalarna lördagen den 11 augusti. Vi hade bokat boende på vandrarhemmet i Nordanåker, en nyrenoverad byggnad och som visade sig vara ett alldeles förträffligt boende med två bäddar i varje rum, fritt sänglinne, kanonfrukost och en trevlig frukostvärdinna. På fredagskvällen samlades 14 personer varav några anhöriga och goda vänner som inte är klubbmedlemmar.  Några medlemmar som inte varit med på någon träff tidigare kom vilket uppskattades. De flesta hade kört långt och hungern gjorde sig påmind. Vi beställde pizza med utkörning och efter en hel del letande hittade pizzaleverantören så småningom fram till Nordanåker.

Lördagen inleddes med frukost och därefter körde vi hem till Håkan Morén där motorcyklarna parkerades. Håkan visade runt i sin verkstad och sina motorcyklar. Efter en timme hos Håkan begav vi oss gående till flygfältet och flygfesten som arrangeras av Västerdala Flygklubb vart tredje år. Det blev en fantastisk uppvisning med konstflyg, jetplan (Lansen, Draken, Viggen och ett F16 plan från Belgiska flygvapnet). Propellerplan fanns det många av och konstflygarna användes sig av dessa flygplanstyper, men även Biltemas Spitfire och Mustang gjorde uppvisning. Ett segelflygplan gjorde en ”hissnande” konstflygning, något man inte trott vara möjligt.

Kl 17.00 startades åkturen som gick efter byvägar från Vansbro ner till Nås. Därifrån tillbaka på riksväg 71. Sträckan blev dryga 5 mil. Kl 19.00 började årsstämman. Den gick programenligt och Peter Nordkvist omvaldes till ordförande för en ny treårsperiod. Till ersättare i styrelsen omvaldes Fredrik Jansson för en ny ettårsperiod. Revisorerna omvaldes för en ny tvåårsperiod liksom valberedaren Martin Vrethammar. Ersättaren i valberedningen Janne Svensson, som varit med sedan starten, hade avböjt omval och till ny ersättare valdes Janne Gustafsson. Vi hade en lång och givande diskussion om kalender vilket utmynnande i att frågan delegerades till styrelsen. Nu var klockan mycket och ånyo gjorde sig hungern påmind. Fredrik Wendel skjutsade gänget (i flera vändor) till Dala-Järna Hotell, där vi åt en middag. Framemot midnatt kände sig de flesta trötta efter dagens ”vedermödor” och Fredrik fick köra oss tillbaka till Nordanåker där sköna sängar väntade.

Söndag inleddes med god frukost och sedan började packandet och hemresa. Helgens begivenheter blev mycket uppskattade med bra övernattning, trevlig stämning bland medlemmarna. Ett stort tack framför vi alla till Håkan Morén som svarat för det lokala “arrangemanget” på ett utmärkt sätt.

 Peter Nordkvist

GT550K o T500J.jpg
Peters GT550K och Fredriks T500J 

0 Svar till “Årsstämman 2012 i Dala-Järna”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar