Rapport från Tvåtaktsträffen/årsstämman 2009

Helgen 5 – 7 juni arrangerade Suzukiklubben 2-taktsträffen och årsstämman i ett samarrangemang. Samling skedde på fredagskvällen med ett 10-tal 2-taktsentusiaster, varav en från Danmark. Deltagare norr ifrån hade tur med vädret och klarade sig helt från regn, medan de söder ifrån fick regn i stor sett hela vägen. Just vädret var den stora skillnaden jämfört med förra årets träff, vi hade kallt och på natten till lördagen sjönk temperaturen till + 2 grader. Trots boende i stugor klagade alla på att de frusit under nattsömnen.

Fredagskvällen inleddes med korvgrillning och dryck, som Stefan W så förtjänstfullt ordnat.  Deltagarna bekantade sig med varandra framför grillen som värmde så gott frampå småtimmarna.

Lördagen inleddes med frukost på Monas Café & Strandstuga som smakade utmärkt. Nu kom den ena deltagaren efter den andra som bokat sig för antingen övernattning till söndagen eller enbart deltagande under lördagens aktiviteter. Kl 10.00 samlades vi till årsstämma i MC-klubben SUZUKI 2-takt. Mötet gick snabbt och smidigt och Peter N omvaldes till ordförande för en ny 3-årsperiod och Fredrik J omvaldes som ersättare i styrelsen för en ny 1-årsperiod. Resultat- och balansräkning fastställdes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Medlemsavgiften för kommande verksamhetsår kommer att vara oförändrad. Stämman förordade en tillbakagång till två träffar om året, d.v.s. 2-taktsträffen under första halvan av juni månad och årsstämman under första halvan av augusti.

Kl 12.00 startades åkturen som innehöll en liten överraskning. Deltagarna var inställda på att turen skulle gå mot Motala, men i stället körde vi till Wiiby krog där vi intog en lunch. Färden fortsatte mot Fjugesta och MC-Logen, vilket blev överraskningen. Roland D hade i sista stund erbjudit oss besök där trots att han inte har öppet i sommar. Det blev ett lyckorus för många som gjorde sitt första besök på musét, att se alla dessa fint restaurerade japanska motorcyklar. På Café Blårök hade Roland dukat fika som smakade utmärkt. Vi skrev in oss i gästboken, lämnade ett ekonomiskt bidrag och sedan startade återfärden.

Vid 16-tiden var vi tillbaka på Hargebaden och alla maskiner ställdes upp för röstning till träffens finaste 2-taktare. Vinnare blev Björn E:s utomordentligt fint renoverade GT 750J i Candy Lavender, följd av Peter N:s likadan maskin. Efter röstningen skedde lottförsäljning och frågetävling. Lotterna såldes slut relativt snabbt och med ett stort prisbord fick alla någon vinst. Frågetävlingen bestod av 12 st. 2-taktsrelaterade frågor som många tyckte var kluriga. Bert-Ove E från Yamaha RD-klubben tog hem segern med 10 rätta svar. Grattis till Bert-Ove som vann en ståltermos. Nu hade klockan blivit 19.30 och alla begav sig till Monas Café & Strandstuga där vi åt en gemensam middag som smakade underbart gott. Där skedde prisutdelning för omröstningen på finaste 2-taktaren och Björn E fick motta pokalen. Framåt kvällen begav sig samlingen tillbaka till campingstugorna där det blev allmänt 2-taktssnack och först vid 1-tiden på natten var dagens slut.
Söndagen bjöd på fint morgonväder och vi kunde äta frukosten på uteserveringen på Monas Café & Strandstuga. Därefter började packandet och städandet och vid 10-tiden började deltagarna skingras. Samtliga gav ett högt betyg till arrangörsgruppen (Peter N, Björn E och Stefan W) för 2-taktsträffen och vi enades om att träffas igen nästa år.

Nedan ser du ett bildgalleri med bilder från träffen. Du hittar fler bilder från klubbens aktiviteter på bildgallerisidan.

0 Svar till “Rapport från Tvåtaktsträffen/årsstämman 2009”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar