2-taktsträffen 2014

Årets träff var förlagd till Harge camping i Askersund helgen 6 - 8 juni. Vädret från Dalarna och ner var fint med halvmulet (som är bästa väder att köra mc i). Sent fredag kväll kom Palle och med kompis från Danmark och dom hade kört 25 mil i regn. Då smakade det gott med en “pölse” dvs grillad korv. Deltagarantalet var färre än de senaste åren men glädjande nog kom en mc-åkare med en Yamaha RD 250 från 70-talet som inte varit med tidigare.

Lördagen inleddes med sol och fint väder och en härlig frukost på Monas Strandstuga. Mona hade väntat på oss och så smått börjat undra om vi inte skulle komma i år. Vid halv 10-tiden var det så dags för frågetävlingen där två deltagare hade 9 rätt, vilket renderade i en utslagsfrågor. Vinnare blev Palle Duberg Nielsen som belönades med 1 liter 2-taktsolja.

En timme innan utflykten kom det regn som höll i sig när vi körde iväg, men redan i Askersund sken solen när vi gjorde tankstopp vid Shell. Sedan var det meningen att vi skulle äta lunch på Wiby Krog, men döm om vår förvåning när krogen var stängd. Snabbt telefonsamtal till Roland Danielsson som rekommenderade oss att fortsätta 5 km till Brändåsen. Sagt och gjort och 1 km innan vi svängde av E 20 kom det en kraftig regnskur. Vid avfärd från Brändåsen var solen framme igen och vi körde till Mc-Logen i Löten. Roland Danielsson hälsade oss välkomna och berättade lite historik och museet. Besöket avslutades med fika i Café Blårök som Roland dukat upp. Alltid lika intressant och trevligt att göra ett besök hos den gode Roland och se hans mc-museum. 

Vid återkomst till Harge camping var det så dags för lottförsäljning och röstning på finaste mc. Med god assistans av Janne Gustafsson dukades ett digert prisbord upp och de 100 lotterna gick åt som “smör i solsken”. Alla 2-taktare var nu uppställda för omröstningen och den utföll med överlägset antal röster för Fredrik Wendel:s fina T 500 II. Grattis Fredrik säger vi. Kvällen avslutades med gemensam middag på Monas Strandstuga.

DSC_0164.jpg

DSC_0174.jpg

DSC_0172.jpg

Peter Nordkvist 

0 Svar till “2-taktsträffen 2014”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar