5 år sedan klubben startade

Påsken 2006 var vi 8 personer som åker Suzuki 2-takt i Dalarna och Gästrikland som träffades för att bilda en ny klubb.
Vi träffades hemma hos Håkan Weinberg i Gröntuv i Gagnef den 14 april. Vi diskuterade strukturen på den nya klubben och var överens om att det skulle vara en klubb enbart för Suzuki 2-taktsmotorcyklar av landsvägstyp. För att inte tappa kontakten medlemmarna emellan, borde medlemsantalet inte överstiga 100 medlemmar. Att styrelsen skulle bestå av tre personer med mandatperiod om tre år, dvs en styrelsepost skulle vara föremål för om- eller nyval varje år. Vi diskuterade än hit och dit hur klubbemblemet skulle se ut, när Peter Nordkvist kom med förslaget att tankmärket på 1970-års modeller skulle utgöra stommen omslutet av klubbnamnet . Nu var grunden för klubben klar och gruppen enades rätt snabbt kring detta.

Uppdraget att göra klubbmärke och hemsida gick till Johan Hindemo. Ett par månader senare var Johan klar med sitt arbete. Klubbens färg bestämdes till guld för text och symbol mot svart bakgrund.

Första årsstämman hölls den 12 augusti 2006 på Café Blårök på MC-Logen i Fjugesta. Till ordförande valdes Peter Nordkvist, Anders Friberg till vice ordförande med sekreterarsysslan och Daniel Lind till ekonom. Alla närvarande var överens om att den årliga årsstämman ska hållas under första halvan av augusti månad. På årsstämman diskuterades att ge ut ett klubblad två gånger per år men den person som åtog sig att göra jobbet “hoppade av” efter en månad. Någon annan som hade tid eller kunskap fanns inte att tillgå. I stället bestämdes att satsa på information via hemsidan.

Hösten 2007 blev Peter kontaktad av Andie Nordgren, en tjej från Lund i Skåne som åkte T250 och studerade data. Hon blev klubbmedlem och vår “räddande ängel” då hon erbjöd sig att ta hand om klubbens hemsida och starta ett Forum. Andie satte igång med en väldig fart och på Julaftons morgon var Forum klart! Det beslöts att Forum enbart skulle vara till för medlemmar med lösenordsbaserad inloggning. Detta för att undgå en massa tjafs från utomstående. Men säg den lycka som varar för evigt. Andie flyttade från Sverige för jobb som datautvecklare på Island och av naturliga skäl lämnade hon både webbmasteruppdraget och medlemskapet i klubben. 

2008 arrangerade klubben den första 2-taktsträffen strax utanför Askersund vid Hargebadens camping i Närke. Att vi valde Askersund berodde på att orten är centralt belägen på så sätt att de allra flesta medlemmarna når den på mindre än en dagsturs åkning. Det föll sig naturligt att förlägga träffen till början av mc-säsongen och första helgen i juni månad eftersom årsstämman äger rum under augusti månad. Träffen blev och är mycket uppskattad bland medlemmarna med frågetävling, lotteri, åktur i omgivningen, besök hos MC-Logen samt gemensam middag. Trots att träffen är öppen för alla japanska 2-taktsåkare har vi hittills endast fått påhälsning av ett fåtal.

Klubben är sedan hösten 2007 medlem i MHRF vilket möjliggjort och möjliggör förmånliga försäkringar för medlemmarnas alla fordonstyper som uppfyller MHRF:s kriterier, dvs veteranfordon. Vi börjar närma oss det “tak” på 100 medlemmar som vi satte upp vi starten. Men framförallt har vi lyckats med att skapa en klubb med hög klubbkänsla, god sammanhållning och ett brinnande intresse för Suzuki motorcyklar med 2-taktsmotorer.

Mora, 2011-03-14

MC-klubben SUZUKI 2-takt

Peter Nordkvist
ordförande

 

0 Svar till “5 år sedan klubben startade”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar