2-taktsträffen 2022

Grisslehamn

Det var 3 år sedan vi senast hade vår 2-taktsträff och det var på Saltvik på Åland. Nu var vi tillbaka på samma ställe, med början fredag 3 juni till söndag 5 juni. De flesta deltagarna hade kört till Grisslehamn i Roslagen för att åka med färjan därifrån till Storby med Eckerölinjen.
Väl framme i Saltvik blev det incheckning, två i varje rum. Kl. 19.30 dukades det upp till sedvanlig korvgrillning med öl och det smakade förträffligt efter en lång resdag. Vädret var strålande solsken och behaglig temperatur. Kvällen avslutades med samtal om mekning och renovering ända fram till midnatt.

Lördag morgon serverades frukost kl. 8.00 och tre kvart senare vad det frågetävling. 12 frågor med anknytning till Suzuki och dess 2-taktare, sinnrikt ihopsatta av Björn E. Denna gång var det ingen med 12 rätt men tre deltagare hade samma antal rätt varför utslagsfrågor fick tillämpas. Först på den tredje utslagsfrågan föll avgörandet. Vi gratulerar Rudde G till segern och som brukligt fick 1 liter 2-taktsolja i pris.

Sedan var det gemensam åktur med första stopp vid Bomarsunds fästning.

Vidare med färja till Mickelsö och sedan till Vårdö där vi stannade för lunch på Kallas Skärgård Restaurang. Vi serverades en utsökt fisksoppa som man verkligen kan rekommendera.

Återkomst till Saltvik skedde vid 16-tiden efter 110 km. Och då smakade det ypperligt med en kall öl innan lotteriet vidtog. Vi hade fått ett bra prisbord med vinster som gillades av deltagarna. Därefter var det omröstning på deltagarnas maskiner och det blev jämt med bara en rösts övervikt för Kristians B:s fint ombyggda GT550M. Grattis till Kristian som kämpat ända in i det sista för att få den klar till träffen. Offentliggörandet och prisutdelningen skedde först i samband med middagen.

Som sagt middag var det kl. 19.30 och det serverades fläskkarré som kökspersonalen lagt stor möda vid att få till på ett alldeles utsökt sätt. Vid middagen utdelades pokalen till Kristian som vinnare av 2-taktsklubbens Favorit. Rudde avtackades för bra  arrangemang med åkturer och priser till lotteriet. Ägarinnan Tina avtackades med en dalahäst vilken utföll till stor uppskattning.

Någon åktur vid midnatt med Packard ambulans blev det inte denna gång eftersom Patrik Lindell gick bort strax efter vår träff förra gången 2019. Vi som var med då saknade verkligen Patrik som kunde sätta färg på tillvaron med sina upptåg. 

Söndagen inleddes med frukost kl. 8.00 och därefter utcheckning. Vi hade ett par timmar över innan färjan skulle avgå från Storby och då tog Rudde ut oss på fina kurviga vägar. Färjan avgick kl. 13.30 och till Grisslehamn ankom vi 14.30 pga tidskillnaden mellan Sverige och Åland. Så vi skildes där och lovade varandra att återses i samband med årsstämman i augusti.

Med fint väder, bra förläggning och 16 st. trevliga deltagare så blev det riktigt bra och kul att träffas efter tre års väntan pga pandemin. Alla Suzukimaskiner gick bra med endast ett mindre missöde som inträffade på ditresan då ett styrstift i en förgasare lossnade på en GT750 maskin. Peter hade gjort vissa modifieringar på sin limegröna GT550 och den gick på oerhört låga 0,57 liter per mil i bränsleförbrukning. 

Peter N

0 Svar till “2-taktsträffen 2022”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar