2-taktsträffen i Tallnäs 2024

2-taktsträffen 2024 ägde rum vid Tallnäs i närheten av Skillingaryd i Småland fredagen den 7 juni med avslut söndagen den 9 juni. Vi hade bokat boende på Stiftsgården och som visade sig vara ett bra boende med restaurang ”med fullständiga
rättigheter”. På fredagskvällen samlades 11 personer och klubben bjöd traditionsenligt på grillkorv med tillbehör. Det var trevligt men framåt sena kvällen var det väl mycket mygg.
Lördagen inleddes med frukost och därefter var det frågetävlingen med 12 kluriga frågor som Björn E ”snickrat ihop”. Ingen hade alla rätt men Palle, vår danske medlem, var outstanding med 11 rätt. Han ärades med en flaska 2-taktsolja.

Kl 11.00 startades åkturen och då hade fyra dagbesökare anslutit sig. Färden gick efter fina byvägar i de ”mörka småländska skogarna”. Efter 50 km var det tankstopp och min T20 hade endast dragit 2,25 liter trots att gasrullen hade använts frekvent. Därifrån körde vi till en restaurang vid namn Lieblingplatz i Rörvik som drivs av en tysk familj. Där serverades underbar schnitzel som fyllde hela tallriken. Efter lunchen var det återfärd till Tallnäs, men de sista 20 km öppnade himlen sig. Flera stannade då det var svårkört i det kraftiga regnet. Totalt blev det en sträcka om 110 km.

Väl tillbaka så höll regnet i sig hela eftermiddagen och långt in på natten så det blev liten uteaktivitet i form av omröstning på finaste SUZUKI. Det årliga lotteriet genomförde vi inomhus. De 100 lotterna hade en strykande åtgång. Prisbordet var av medelklass men vinnarna var nöjda.
Kl 19.30 samlades vi i restaurangen för gemensam middag. Det serverades revbensspjäll med potatisgratäng. Under middagen delades priset ut till vinnande SUZUKI och ägaren Johan G förärades pokalen för ”Träffens favorit”. Grattis till Johan som välförtjänt vann med sin fint renoverade GT750L. Någon nattmangling blev det inte, det är vi för gamla för nu för tiden. Dessutom var det hemresa på söndag förmiddag.

Söndagen inleddes med frukost i restaurangen och sedan var det packning som gällde. Det hade börjat småregna så någon samling till avsked på gårdsplanen blev det inte. Stiftsgården var positiv upplevelse med trevlig och tillmötesgående personal. Söndag inleddes med god frukost och sedan började packandet och hemresa. För min del var det bil och släp de 500 km hem till Mora. Lite märklig känsla att köra bil med motorcykeln i släpet, eftersom det var första gången jag inte körde motorcykel till en träff. Helgens träff blev uppskattade med trevlig stämning bland medlemmarna speciellt som träffen fick ställas in förra året.  Ett stort tack till alla som kom.  

Peter Nordkvist

0 Svar till “2-taktsträffen i Tallnäs 2024”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar