Årsstämma & träff 2023

Årsstämman för MC-klubben SUZUKI 2-takt hölls helgen 18 – 20 augusti på Hargebadens camping utanför Askersund. Ihop med årsstämman ordnades även en träff där vi gjorde en utflykt på våra tvåtaktare.

dsc_1208.JPG
Platsen för träffen i Hargebaden.
 

 

På fredagen började medlemmarna strömma till vid 16-tiden. Vi var totalt 10 personer som deltog den här helgen, och 1 person som endast gästade själva årsstämman som hölls på lördag eftermiddag. Tre tappra medlemmar åkte motorcykel till träffen, och vi övriga fegade ur med bil och släp etc. På kvällen hade vi det riktigt trevligt med korvgrillning och sedvanliga tillbehör.

dsc_1207_2.JPG
Suzukimaskiner samlade vid stugorna.

 

På lördag morgon ordnade vi egen frukost i respektive stuga och sedan hade vi omröstning på ”träffens favorit”, en variant på ”finaste Suzuki”. Resultatet av omröstningen meddelades på kvällen i samband med middagen.

dsc_1210.JPG
Maskiner på parkeringen vid Brändåsen. Närmast T500 I Cobra, sedan GT 250 A och RE 5 Wankel.

 

Efter omröstningen klädde vi på oss för vår utflykt som även detta år skulle ta oss till Roland D och hans MC-loge. På vägen gjorde vi ett matstopp på det numer klassiska Rasta Brändåsen. Resan tog oss sedan vidare till Roland där vi traditionellt gick igenom hans unika samling och sedan blev det fika i Café Blårök. Tyvärr insåg vi att detta förmodligen var sista gången som vi kunde besöka Roland. Han har för avsikt att avyttra hela sin samling om rätt köpare dyker upp. Hemresan från Roland genomfördes i fint väder och utan missöden.

dsc_1214.JPG
Ankomst till Mc-Logen.

dsc_1213.JPG
Inne i museet på Mc-Logen.

dsc_1212.JPG
Från vänster Staffan S, Björn E och ägaren Roland D.

 

Efter ankomst till Hargebaden samlades vi för själva årsstämman som förlöpte väl. Vi hade för omväxlings skull en motion från en av våra medlemmar som diskuterades. Den handlade om att skrota vår kalender till förmån för att sänka medlemsavgiften. Många åsikter ventilerades fram och tillbaka men i slutänden var vi alla överens om att inte bifalla denna motion utan medlemsavgiften kvarstår på nuvarande nivå och kalendern blir kvar. Omröstning av ledamöter och förtroendevalda med aktuellt förfallodatum förlöpte utan problem. Samtliga poster, förutom vice ordförande, utföll så att sittande kvarstår. På posten för vice ordförande hade Martin V avböjt omval. Valberedningens förslag på ny vice ordförande blev Björn E vilket stämman beslutade enhälligt. Stämman avtackade Martin V med en varm applåd.

dsc_1220.JPG
Nya vice ordföranden i klubben Björn E.

 

Efter stämman gjorde vi oss klara för middag som hade beställts på Restaurang Hargebaden. Allt förlöpte väl till dess att två spelglada trubadurer formligen lyfte taket av anläggningen. Vi insåg snart att en fortsatt diskussion under gemytliga former var helt omöjlig, och vi beslöt omgående att dra oss tillbaka till stugorna. Priset för ”Träffens favorit” tillföll Peter N och hans fint renoverade Suzuki T 500-I ”Cobra” årsmodell 1968.

 

dsc_1221.JPG
Vinnaren av ”Träffens favorit” Peter N


img_20190730_150259.jpg
Peter’s vinnande maskin Suzuki T500 I Cobra 1968.

 

Efter ännu en trevlig kväll i vänners lag drog vi oss tillbaka för lite välbehövlig sömn.

På söndagen ordnade vi åter igen frukost och sedan utfördes den obligatoriska städningen av stugorna. Vid 10-tiden kunde vi påbörja våra respektive hemresor. Oavsett åt vilket håll vi skulle åka så fick samtliga regn under sin återresa.

Björn E

 

0 Svar till “Årsstämma & träff 2023”


  1. Ingen har kommenterat ännu.

Lämna en kommentar